Kategori: Ekonomi

Güney Kore’ye Gideceklere Tavsiyeler

Güney Kore, bir Doğu Asya ülkesidir. Ve mevki olarak Kore Yarımadası’nın güneyinde yer almaktadır. Genellikle Güney Kore’den bahsedilirken yalnızca Kore denmektedir ancak resmi olarak adı Kore Cumhuriyeti olarak geçmektedir. Bu yazımızda Güney Kore’ye turistik bir seyahat gerçekleştirmeyi düşünenler için ihtiyaç duyabilecekleri tüm bilgileri vermeyi amaçlıyoruz.

Güney Kore’nin bulunduğu yeri tam olarak somutlaştırmak adına Batısında Çin Halk Cumhuriyeti ile komşu olduğunu, doğusunda ise komşusunun Japonya olduğunu söyleyebiliriz. Kuzeyinde ise Kuzey Kore yer almaktadır. Güney Kore’nin Başkent’i ise Seul’dur.

Güney Kore sanayisi gelişmiş bir ülkedir ve ekonomik açıdan da gelişmiştir. Özellikle elektronik alanında gelişmiş bir ülke olduğunu söyleyebiliriz. Nüfus açısından da Güney Kore oldukça kalabalık bir ülkedir, öyle ki seyahatiniz boyunca insan kalabalığı sizi hayrete düşürebilir.

Güney Kore Vizesi İçin Ne Yapmalı?

Güney Kore Türk vatandaşlarından Güney Kore vizesi istememektedir. Bu nedenle biletinizi aldıktan sonra vize işlemleri ile uğraşmadan Güney Kore’yi ziyaret edebilirsiniz.

Güney Kore Uçak, Gemi ve Tren Bileti

Güney Kore’ye gidebilmek için birkaç alternatif bulunmaktadır. Direkt uçuşla gitmek istiyorsanız Türk Hava Yolları, Kore Havayolları veya Asiana Havayollarından birini tercih etmeniz gerekmektedir. Direkt uçuşlar yaklaşık 11 saat sürmektedir. Aktarmalı olarak Güney Kore’ye uçmayı tercih ederseniz Güney Kore uçak bileti konusunda daha çok alternatif bulunmaktadır ve bilet daha ucuza mal olabilmektedir.

Güney Kore’de Gezilecek Tarihi ve Turistik Yerler

Güney Kore de gezilecek yerler denince birçok yer bulunmaktadır. Ancak birkaçını belirtmek gerekirse;

  • Öncelikle Seul’de gezilip görülecek, keşfedilecek sayısız yer, mekân ve restoran bulunmaktadır.
  • Seul’ün Güneyinde bulunan Busan adındaki liman kenti de Güney Kore’de görülmesi gereken yerlerin başında gelmektedir. Busan’da yer alan Kore şehitliği ve Türk şehitliği de ziyaret edilmesi gereken yerler arasında yer almaktadır.
  • Güney Kore’ye gelmişken ziyaret etmekten keyif alınacak yerlerden biri de Güney Kore’nin tarihi Başkent’i Gyeongju’dur. Gyenongju’ya uçakla ulaşım imkânı bulunmamaktadır. Bu güzel tarihi Şehri ziyaret etmek istiyorsanız Busan’dan 1 saatlik otobüs yolculuğu yapmanız gerekmektedir.

Güney Kore’de Yenilecek Yemekler Listesi

Güney Kore Yemekleri birçok farklı lezzet alternatifi barındırmaktadır. Ancak farklı etler tüketmeyen Kişilerin yemeklerin içerikleri konusunda dikkatli olmasında fayda vardır. Örnek vermek gerekirse Güney Kore’de köpek eti Sıklıkla tüketilmektedir.

Güney Kore mutfağında turşular baharatlar da sıklıkla yer almaktadır. Özellikle kimchi isminde acılı turşuları çok meşhurdur. Yine çiğ balık da sıklıkla tüketilmektedir.

Etler Güney Kore’de makasla kesilerek servis edilmektedir. Bunu tecrübe etmek de keyifli olabilir. Güney Kore Sokak lezzetleri açısından da zengin bir alternatif sunmaktadır. İlginizi çekenleri deneyebilirsiniz. Yeni lezzetler keşfedeceğinizden şüphe yok.

Güney Kore’de Konaklama

Güney Kore’de dilerseniz Kore’ye özel motellerde konaklayabilir dilerseniz de konforunuzdan ödün vermeden güzel bir otelde yer ayırtabilirsiniz. Bu tamamen sizin ayıracağınız bütçeyle alakalıdır. Yeogwan adı verilen geleneksel konaklama seçeneğinde rezervasyon yaptırmanıza gerek yoktur. Bunun dışında çok yataklı salonlarda konaklama imkânları da bulunmaktadır. Bu gibi yerlerde de sizlere bir yatak ve bir dolap gösterilmektedir ve diğer insanlarla salonu birlikte kullanmaktasınızdır.

Hazırladığımız Güney Kore gezi rehberi incelenerek Ayrıntılı bilgiye ulaşılabilir. Umarız Güney Kore gezi rehberi sizler için faydalı olmuştur.

4.6 / 5 ( 14 Değerlendirme )

Son Yazılar

İşyerinde Banyo Olmalı

Kişiler için hayatının ya da gününün yarısının geçtiği yerlerden biri olarak işyerinde banyo olmalıdır. Çünkü…

12 ay önce

Iqos Elektronik Sigara Satın Al

Elektronik sigara modellerinden en popüleri arasında bulunan iqos ile sizde sigarayı çok daha rahat bir şekilde bırakabilirsiniz.…

1 sene önce

Kat Silmesi Nedir?

Günümüzde mantolamanın ne kadar önemli olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bu nedenle de herkes tarafından mantolama…

1 sene önce

30 Dakikada Zinde ve Canlı Bir Cilde Kavuşun

Almira Hotel Termal ve SPA merkezi kişiselleştirilebilir özel alanları ile keyifli ve benzersiz bir tatil…

1 sene önce

İngiltere Artık Hayal Değil

Yurtdışına çıkmak birçok Türk vatandaşının hayali özellikle eşsiz fırsatlar sunan ve turizm odağı olan İngiltere’ye…

1 sene önce

Bursa Arçelik Şubeleri

Kalite ve müşteri memnuniyetini misyon olarak belirleyen Bursa Arçelik şubeleri oldukça geniş ve çeşitli elektronik ürün yelpazesine…

2 sene önce